Enter your keyword

Η ιστορία του Siyanda

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIYANDA

Τελευταία, όλο και περισσότερα άρθρα και βιβλία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται επισημαίνοντας τον όλο και αυξανόμενο αριθμό των τραυματισμών που οι συμβατικές τεχνικές μασάζ δημιουργούν στους επαγγελματίες μασέρ. Υπό αυτό το πρίσμα, πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για το Siyanda να αποδείξει την αξία του!

Έμαθα ότι στην Κίνα η κυβέρνηση χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τους τυφλούς, εκπαιδεύοντας τους ως μασέρ. Κράτησα την εικόνα στο νου μου, αφού βρήκα πληροφορίες σχετικά με έναν ιδιαίτερο τυφλό μασέρ που είχε χάσει την ικανότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια του, έπειτα από την υποχώρηση τους. Φοβούμενος ότι θα έχανε τη δουλειά του, άρχισε να χρησιμοποιεί άλλες επιφάνειες των χεριών του για να παρέχει τέντωμα των μυών και απαλό άγγιγμα.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι, με τους οποίους ο επαγγελματίας μασέρ μπορεί ηθικά και επαγγελματικά να χρησιμοποιήσει άλλα μέρη του σώματος του για να εφαρμόσει τις κινήσεις του μασάζ. Η ιδέα ενός ασφαλούς τρόπου εργασίας προέκυψε από τις δικές μου αγωνίες. Δεδομένου της ανάγκης να αντεπεξέλθω στις καθημερινές ευθύνες και υποχρεώσεις, έπρεπε απλά να εργαστώ μέσα από τον πόνο μου. Έτσι λοιπόν σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να προσφέρω στους πελάτες μου κορυφαίας ποιότητας θεραπείες, φροντίζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, άρχισα να χρησιμοποιώ διάφορα «κολπάκια» που με υποστήριζαν στις κινήσεις μου και αξιοποιούσαν το βάρος του σώματος μου. Όλα αυτά φυσικά με βοήθησαν μέχρι κάποιο βαθμό. Ωστόσο, για να ολοκληρώσω την έρευνα μου και να την τελειοποιήσω, έδωσα σε 20 από τους πελάτες μου, την ευκαιρία να συμμετέχουν στο ερευνητικό μου έργο προσφέροντας τους 5 συνεδρίες στον καθένα. Δέχθηκαν μασαζ χωρίς τη χρήση των χεριών ή της παλάμης και είχαν την ευκαιρία να με ανατροφοδοτήσουν με τα σχόλια τους για τη νέα αυτή θεραπευτική εμπειρία. Ετσι, με τον προσεκτικό συνδιασμό της γνώσης, εμπειρίας και πρακτικής, δημιουργήθηκε το Siyanda.

Η αρχική μου πρόθεση ήταν να αναπτύξω ένα τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να κάνω μασάζ, να μειώσω κάθε καταπόνηση στο σώμα μου και να προσφέρω μια πολλή καλή θεραπεία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ότι εγώ ως θεραπεύτρια επωφελήθηκα, αλλά οι πελάτες μου βίωναν θετικές βελτιώσεις σε φυσικό επίπεδο, που ήταν πέρα των προσδοκιών μου. Επίσης ανέφεραν ότι σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο, παρατηρούσαν θετικές αλλαγές. Στην αρχή, αυτοί οι πελάτες αντιστάθηκαν σε αυτή τη διαφορετική προσέγγιση θεραπείας και χρειαζόταν να τους θυμίσω τη συμφωνία που είχαμε κάνει. Παρόλα αυτά, πολύ σύντομα με ρωτούσαν αν υπήρχαν άλλες διαθέσιμες θέσεις για το ερευνητικό μου μασάζ, μιας και οι φίλοι και οι αγαπημένοι τους παρατηρούσαν διαφορές σε πολλά αν όχι σε όλα από αυτά τα επίπεδα και ήθελαν να συμμετέχουν στο έργο μου. Οι μεγαλύτεροι μου δάσκαλοι ήταν όντως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που με πήγαν παραπέρα από όσο προέβλεπα, με τα αιτήματα τους, τα εποικοδομητικά τους σχόλια και τις ειλικρινείς τους απαντήσεις. Τους χαιρετώ και τους ευχαριστώ όλους τους.

Επειδή το Siyanda, μεγάλωσε από μια απλή επιθυμία να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι και να παραμένω υγιής, αλλά αναπτύχθηκε σε μια πλήρη μέθοδο για τον θεραπευτή και τον πελάτη, φάνηκε περισσότερο από κατάλληλο να το ονομάσω Siyanda, το οποίο στα Αφρικάνικα Ζουλού σημαίνει «Είμαστε ανάπτυξη».